Velkommen til Keramikskolen!

Jeg hedder Peter Durlev, er keramiker, og er vild med ler. Jeg overtog Keramikskolen i 2013, og har lige siden været skolens daglige leder. I de mellemliggende år har skolen udviklet sig, og råder nu over et hold af undervisere, der dækker hele spektret af kompetencer inden for keramik. Fælles for dem alle er høj faglighed og stor entusiasme for keramikkens mange facetter og muligheder.

Det er et dagligt privilegium at kunne videreformidle mit fag og samtidig skabe hyggelige og kreative rammer for Keramikskolens kursister og undervisere.

Jeg er uddannet som Keramisk Formgiver fra Glas og Keramikskolen på Bornholm, og har ligeledes en 3 årlig uddannelse som keramisk faglærer fra Seminaret for Kunst og Håndværk.

Som underviser lægger jeg vægt på, at der er en god balance mellem den praktiske og den teoretiske undervisning. Undervisningen er tilrettelagt således, at min introduktion er ment som inspiration, men du har også mulighed for at arbejde med egne ideer.

Som kursist på mine kurser vil du få et stort kendskab til leret som materiale og vi vil bl.a. få undervisning i drejning på el-skive, pladeteknik og kvætsning. Kønt skal det være, så vi arbejder naturligvis også med forskellige dekorationsteknikker, overfladestrukturer samt glasurer og lerfarver.

Undervisere

Peter Durlev

Peter Durlev

Jeg hedder Peter Durlev, er Keramiker, og er vild med ler. Jeg overtog Keramikskolen i 2013, og har lige siden syntes, at det er et dagligt privilegium at kunne videreformidle mit fag og samtidig skabe hyggelige og kreative rammer for Keramikskolens mange kursister.

Jeg er uddannet som Keramisk Formgiver fra Glas og Keramikskolen på Bornholm, og har ligeledes en 3 årlig uddannelse som keramisk faglærer fra Seminaret for Kunst og Håndværk.

Signe Schjoeth

Signe Schjøth

Keramisk formgiver

Signe Schjøth er uddannet fra Glas- og keramikskolen på Bornholm (1999-2002) og Royal College of Art i London (2007-2009).
Hun har undervist på Keramikskolen på Østerbro siden 2010 og har fungeret som ekstern vejleder på Danmarks Designskole Bornholm lige så længe.
Signe har stor erfaring med både skulptur- og brugskeramik. Hun har udstillet i ind- og udland siden 2002 og startede i 2010 en serie af funktionelle produkter til hjemmet, der alle udstråler kærlighed til materialet og sans for detaljen.

Helle Oester Steffensen

Helle Øster Steffensen

Keramiker

Mit navn er Helle, og jeg blev i 2016 færdiguddannet keramiker fra Kunstakademiets Designskole Bornholm. Omdrejningspunktet for mit eget keramiske virke har været brugsobjekter lavet på drejeskiven, men udviklingen glasurens udtryk vha. overflader, strukturer, glasering og brændingsteknik har været et gennemgående tema. Ved siden af mit eget arbejde med leret, har jeg undervist i keramikkens grundteknikker, og jeg dykker med glæde ned i teknikker, designproces, materialevalg eller kunstneriske overvejelser med dig, så du får succes med dit projekt.

Marianne Miller

Marianne Miller

Billedhugger

Mine uddannelser relevante for modellering er:
Uddannet på Arts and Craft U:S:A
Uddannet på Akademiets Billedhuggerskole Kbh.
Uddannet på Statens Teaterskole som Scenograf
Læs mere på www.mariannemiller.dk

Tine Secher

Tine Secher

Keramiker

Jeg er uddannet fra Danmarks Designskoles keramiklinje og tog afgang fra Institut for Unika i 1997.
I år 2000 tog jeg en efteruddannelse i Multimedier og har derefter undervist på Københavns Tekniske Skole i 14 år i både billedbehandling, print og prepress (forberedelse) til tryk og print, men også i 3D-modellering og meget andet. Undervejs har jeg afholdt kurser målrettet kunsthåndværkere og kunstnere.
Ved siden af dette har jeg været selvstændig keramiker og deltaget i mange udstillinger og kunsthåndværkermarkeder. I 2016 tog jeg springet til at arbejde fuld tid med keramikken.
Mit fokus har altid ligget på arbejdet med farver, overflader og glasurer - og jeg har i de senere år været meget optaget af at udvikle trykmetoder til den keramiske overflade.
Jeg har været medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere siden 1997.

Jasmin Franko

Jasmin Franko

Keramiker

Jasmin Franko er uddannet fra Det Kongelige Akademi (2018-2021), og har værksted på Refshaleøen.

Jasmin arbejder skulpturelt med keramikken og har rettet sit fokus i en eksperimenterende retning hvor hun undersøger fantasi og dybden i det imaginære. Jasmin har et bredt kendskab til mange teknikker, og har stor tålmodighed og ro til at hjælpe den enkelte til at finde sig til rette i keramikken.

instagram: @jasminfranko